Trgovina Zapeljivka.si

Velikosti

Konfekcijske številke

Spodaj najdete najdete nekaj velikosti, ki se pojavljajo v Spletni trgovini z ženskimi oblačili in oblačili za posebne priložnosti Zapeljivka.si:


 
Uni oz. Enotna velikost –  Enotne številke ustrezajo S, M in L pri neki povprečni višini (nekje med 160 in 175 cm). Oblačila enotnih velikosti so raztegljiva, proizvajalci pa najbolj ciljajo na tiste skupine žensk, ki se ne najdejo v točni konfekcijski številki, ampak varirajo nekje med S in M ali M in L, odvisno od modela, vedno pa ustrezajo Mediumu. In ženskam, ki ne ustrezajo danšnjemu standardu komercialno popolne proporcionalnosti telesa. Nakup oblačil enotne velikosti odsvetujemo osebam, ki so drobne XS in močnješe XL postave.

S/M velikost: Velikost je manjša univerzalna velikost. Pomeni, da se oblačila prilegajo postavi telesa, ki nosi S ali M konfekcijsko številko.

M/L velikost: Velikost je večja univezalna velikost. Oblačila se prilegajo postavi telesa, ki nosi M ali L konfekcijsko številko.

Dolžina stranskega roba: Je merjena od spodnjega roba rokova do spodnjega dela obleke oz. majice (od pazduhe navzdol do pasu oz. bokov). Mere, ki so navedene v cm so približne, ponekod so materiali izjemno elastični, s tega razloga je tudi obseg oblačil manjši.


Za primerjavo in občutek, dekle-model na slikah z dolgimi temni lasmi, nosi konfekcijsko številko M.

V kolikor imate še kakšna vprašanja o velikostih posameznih oblačil lahko pišete na e-mail info@zapeljivka.si.